Det er ikke størrelsen det kommer an på

Jeg (Simon) har haft et par skønne ture i den forgangne uge, hvor Kolding og det lokale vand blev besøgt.

Midt i ugen havde jeg nogle timer til jeg skulle have til at gå i Kolding, og de kunne jo lige så godt få med at fiske. Jeg får undersøgt lidt, og med anbefalinger fra lokal kendte, vælger jeg Ferup sø som man må fiske gratis i hvis man henter et fiskekort hos Kolding Jagt & Fiskeri.

Det var varmt, masser sol og næsten ingen vind, samt at det var et helt nyt spot, så frygten for en nul tur lurede i baghovedet. Efter jeg kommer til søen får jeg mig et overblik og kaster lidt uden held mellem nogle åkander. Kan ikke finde noget, så beslutter mig for at gå over til en betonsats hvor jeg tænker at der må stå nogle aborre. Finder ingen aborre der, men til gengæld falder en gedde for min orange spinner fra savage gear. En livlig en på omkring 3 kilo, presser min aborre stang som er en forholdsvis blød MPP softlure fra savage gear. Med hjælp fra mit nye Ultegra hjul fra Shimano, lykkedes det dog at lande gedden, uden den store dramatik.

Frisk sommergedde omkring 3 kilo
Frisk sommergedde omkring 3 kilo

Jeg skifter derfor til gedde grejet, da jeg tænker at det ikke er den eneste gedde der gemmer sig i åkanderne. Grundet den første gedde huggede på en fluo farve, vælger jeg en Wolftail JR. i farven Parrot som jeg har haft godt fiskeri med på det seneste. Der går heller ikke mange kast før endnu en gedde vælger at hugge på den nyvalgte agn. Selvom jeg fisker på Yasai Jerkbait 70-120 gram, kan den snildt kaste den kun 35 gram lette agn et godt stykke ud i søen, og farten fiskene i dag tager agnen med i dag, kan virkelig mærkes i den forholdsvis stive stang. Personligt syntes jeg at hugget er noget at det mest tilfredsstillende ved geddefiskeriet.

De små kan også være sjove
De små kan også være sjove

Det ender med at blive en rigtig fin dag med 6 gedder landet, hvor den første dog forbliver den største. Dette fiskeri er ekstremt sjov, da det hele foregår lige for næsen af dig. Mere optimalt vil naturligvis have været nogle grødefrie agn, eller evt. poppers, men dette havde jeg selvfølgelig glemt tilbage i bilen.

Der var tegn på større fisk men dem kunne jeg ikke få i hugget
Der var tegn på større fisk men dem kunne jeg ikke få i hugget
Sættet der landende 5 gedder i Ferup
Sættet der landende 5 gedder i Ferup

I weekenden havde jeg planlagt en tur i Vonåen med en fiskemakker – Martin. Vi havde aftalt bare at tage en hygge formiddagstur i en af vigene i åen, og bare nyde det, uden krav og forhåbninger om at skulle have trofæ fisk i båden – fisk til os begge var egentlig succes kriteriet. God proviant, og godt vejr lagde da også grundstene for en god tur.

Jeg vælger at starte ud med at prøve at få en gedde, og dette gøres med fuldstændig identisk setup som jeg brugte tidligere på ugen i Ferup. Dette gav også en lille gedde i kun andet kast. Det tydede på at blive en rigtig fin dag.

Brakvandsgedder kan også lide de mere hidsige farver
Brakvandsgedder kan også lide de mere hidsige farver

Der går dog noget tid inden vi får fisk igen, dette i form af en lille aborre til Martin, og samtlige succeskriterier er nu opnået. Kort efter lander han endnu en aborre, på knap 30 cm.

Dagens største aborre
Dagens største aborre på 27 cm.

Vi prøver videre men der bliver langt imellem fiskene. Jeg lander en enkelt lille aborre og vi holder en pause. I mellemtiden har vi fået besøg af endnu en fisker vi snakker kort med, og han siger han så en gedde han skyder til en meter fisk, og en 8-9 kilo. Denne prøver jeg at jagte mens Martin prøver videre efter aborrerne. Vi finder dog ikke rigtig nogle af delene, og lægger os ned på et sted vi plejer at kan finde aborre. Dette lykkedes også. Vi fandt flere små stimer man kunne se jage i det lave klare vand, og vi kunne også få dem til at tage vores agn i ny og næ, igen meget sjovt fiskeri, selvom det ikke er de største fisk man kan se.

En af mine aborre for dagen
En af mine aborre for dagen

Det ender med yderligere to aborre til Martin og fem mere til mig. Jeg fangede især godt på en lille Rapala Jointed wobler i blå som jeg fik mine 4 sidste aborre på, samt en håndhuld hug også.

På tilbagevejen ser vi rigtig meget aktivitet i selve åen, men som vi ikke havde tid til at forsøge med. Her er der ellers chance for større aborre, men det må blive en anden gang, hvor det bliver mere målrettet efter større fisk. Glæden ved at fiske må endelig ikke forsvinde i altid at skal fange større og vildere fangster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *