Stadil Fjord

Ukendt, udyrket eller måske bare fiskevand der kræver lidt ekstra.

Starcraft Stadil Fjord

Stadil Fjord er Danmarks 4. største sø, navnet antyder noget ganske andet, – men vi har at gøre med en fjord/sø der udgør 16,2 km² og altså har en hel del vand at gemme fiskene i.

Vandet i fjorden er brakvand, dog med en meget lille saltpromille.

Stadil Fjord kan man betegne som rygternes holdeplads. Der bliver jævnligt snakket om fangster af store gedder, men der bliver sjældent fremvist billeder eller på anden måde dokumenteret disse fisk.

Vi I teamet tror på at Stadil Fjord er et uforløst fiskevand, og at vi bare skal lægge endnu flere timer på dette dejlige område, og så vil vores fangster ganske langsomt komme.

 

maxresdefault

Fjorden er lavvandet og indbyder til lettere spinne eller fluefiskeri, farven på vandet kan variere en hel del og går ganske hurtigt fra klar til grumset/uklart vand og omvendt.

På nordsiden af Hindø finder man lidt dybere vand som bla. Aborren holder af at opholde sig på, ellers er fjorden ikke kendt for meget dybe steder eller skrænter som kunne være oplagte fiskepladser. Det er måske også derfor at fiskeriet er svært, idet fiskene kan trække rundt uden nogen form for holdepladser. De mange små vige og bugter med lavt vand og rørskov er naturligvis oplagte pladser for gedden. Disse pladser og generelt det meste af fjorden fiskes bedst fra båd eller flydering da det kan være svært fremkommeligt og tilgængeligt fra landsiden.

Fjorden byder på et fiskeri efter gedder, aborre, skalle, suder, helt og rygterne går på lidt karper, men dog ikke dokumenteret.

Se filmen herunder og få en fornemmelse af fjorden..